מתכון בריא: קציצות חומוס וירקות

www.freedigitalphotos.net | By Apolonia

www.freedigitalphotos.net | By Apolonia

חומוס כידוע הינו סוג של קטנייה בריאה ביותר ובמיוחד לנשים שכן הוא מכיל חומצה פולית החשובה מאוד לנשים המנסות להיכנס להריון, מונע היווצרות תאים סרטניים, מסייע לחיזוק העצמות ועוד.  

אם נגמרו לך הרעיונות כיצד לשלב את החומוס בתזונה, קציצות חומוס הן פתרון מצוין להעשרת התפריט ומתאים גם לטבעוניים וצמחוניים. בנוסף לחומוס שהוא כאמור בריא בפני עצמו, המתכון מכיל גם חוואייג', כורכום וכמון הנחשבים לאנטי דלקתיים וכן גזר העשיר בוויטמינים וידוע כמונע מחלות.

רשימת המרכיבים:

 

  • 2 כוסות קמח חומוס
  • 2 גזרים
  • 2 קישואים
  • בצל יבש
  • 3 כפות זרעי פשתן טחונים
  • חצי כפית חוואייג' למרק
  • חצי כפית כמון
  • חצי כף מלח

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון (או מגררים היטב בפומפייה) את הגזרים, הקישואים והבצל.
  2. מוסיפים לתערובת את קמח החומוס, זרעי הפשתן והתבלינים.
  3. בידיים משומנות קלות יוצרים מהתערובת קציצות ומסדרים אותן בתבנית אפייה משומנת.
  4. אופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה 175 מעלות.
  5. לאחר שהקציצות נאפו מצד אחד הופכים אותן ואופים כ-15 דקות נוספות על הצד השני. יש להקפיד שלא לאפות יתר על המידה.

מקור המתכון: veg.anonymous.org.il

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

תגיות