היתרונות הבריאותיים של התמרים וגם מתכון בריא לכדורי פאדג'

התמר הוא אחד משבעת המינים שנתברכה בהם ארצנו ולכן טבעי הוא לנו לאכול מפירותיו.  התמרים נפוצים מאוד במזרח התיכון ובשל טעמם המתוק רבים אוהבים לאכול אותם כסוג של ממתק. 

www.freedigitalphotos.net | Suat Ema

www.freedigitalphotos.net | Suat Ema

חוקרים מבית החולים רמב"ם והטכניון מצאו כי בארץ ישנם 9 זנים  שונים של תמרים בעלי תכונות המגנות מפני מחלות לב וכלי דם.  

אם אתן מוטרדות מכמות הסוכר, פרופ' מיכאל אבירם טוען כי ניתן לאכול 3 תמרים ביום ולא תהיה עלייה בסוכר, למעשה, התמרים יביאו לעיכוב תהליכי החמצון ושיפור באיכות של הכולסטרול בדם וכך ימנעו מחלות לב ושבץ מוחי.

היתרונות הבריאותיים של התמר:

  • מקור תזונה רב באנרגיה בשל הסוכר המצוי בו.
  • עשיר בסיבים טבעיים ומסיסים המסייעים בהפחתת הטריגליצרידים.  
  • עשיר במינרלים וויטמינים המסייעים לחילוף החומרים ולהיווצרות של תאי דם חדשים.
  • עשיר בנוגדי חמצון.
  • יש המשתמשים בתמרים כטיפול טבעי בעצירות ובהפרעות במערכת העיכול.

אחד השילובים הנפוצים  והבריאים ביותר של תמרים הוא עם אגוזים, להלן מתכון לכדורי פאדג' טעימים ומאוד קלים להכנה:

כדורי פאדג' מתמרים

  • ½ כוס תמרים מגולענים
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כפית מלח (אפשר לוותר אם לא אוהבים).

מכניסים למעבד מזון את התמרים, אגוזי המלך, אבקת הקקאו, הוניל והמלח.
מפעילים במהירות גבוהה עד שהתערובת חלקה.
מוציאים את התערובת ממעבד מזון ומגלגלים לכדורים קטנים.

מגישים 🙂  חג שמח! 

מקור המתכון: yummly.com

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

תגיות