איזה תחליף חלב הכי בריא?

freedigitalphotos.net | By imagerymajestic

freedigitalphotos.net | By imagerymajestic

יותר ויותר אנשים נמנעים מחלב, הן מסיבות בריאותיות והן מטעמי מוסר (כמו חלק גדול מהטבעונים). בהתאמה, שוק תחליפי החלב פורח, וניתן למצוא הרבה משקאות דמויי חלב, מסויה, מאורז, משבולת שועל ועוד. יש גם הרבה מוצרים שנועדו לספק תחליף לגבינות רכות וקשות, מעדנים למיניהם, שמנת מתוקה ועוד.

אנחנו אמנם מסכימים שחלב אינו בריא, אך חשוב לנו להדגיש שגם חלק גדול מהתחליפים אינם בריאים כלל וחבל להחליף מאכל לא בריא אחד באחר.

מה מכילים תחליפי החלב?

תחליפי גבינה צהובה רבים מכילים שומנים צמחיים מוקשים וחומרים מייצבים, כדי לייצר את המרקם האופייני. המעדנים לרוב עמוסים בסוכר ובחומרי טעם, כדי לחפות על הטעם הסינתטי של הסויה המעובדת. גם הסויה, כשלעצמה מזון בריאות מהמעלה הראשונה, מאבדת את כל הערכים שלה כאשר היא הופכת לחלבון סויה, שהוא מוצר מעובד מאוד. חלק ממוצרי הסויה מיוצרים מסויה מהונדסת גנטית, ויש לא מעט מחקרים ומומחים שמזהירים מכך.

נקודה נוספת היא שהחלב מכיל הרבה חלבון, אך רוב תחליפי החלב מכילים מעט מאוד חלבון, אם בכלל, ולכן אי אפשר להסתמך עליהם כמקור לחלבון.

סקירת תחליפי חלב

באתר הכללית התפרסמה השבוע סקירה של תחליפי החלב והשוואה מי מהם הכי בריא.

המסקנות החשובות מהכתבה הן ראשית שיש לקרוא את רשימת המרכיבים. לא מספיק לראות שכתוב על הקופסה "ללא חומרים משמרים", או "מחומרים צמחיים בלבד". חלק מהמוצרים בריאים וטובים, אך חלקם מכילים חומרים משמרים, חומרים מייצבים וגם סוכר.

לדוגמה, במשקאות סויה, מתברר שדווקא המשקאות העמידים מכילים פחות חומרים מזיקים, ולכן דווקא עדיף לקנות אותם ולא את המשקאות הטריים, שמכילים יותר חומרים משמרים.

עוד נקודה היא תוספת ויטמינים וסידן, שנתפסת כבריאה, אבל זה לא בהכרח המצב. לפעמים התוספות האלה מגיעות עם עוד חומרים סינתטיים ולפעמים פשוט חסרות ערך תזונתי אמיתי.

המסקנה היא שלא מספיק להימנע ממזון לא בריא, אלא יש לשים לב מה מכילים התחליפים. עדיף לא להתמקד במאכלים שנראים "כמו", אלא במאכלים אחרים, בריאים כשלעצמם.

לקריאת סקירת תחליפי החלב באתר הכללית לחצו כאן >>

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: